Igår var jag så himla nedstämd hela dagen.. Allting kändes liksom meningslöst och drygt. Jag har fortfarande så himla svårt att tillåta mig själv att må så. Istället för att bara acceptera att jag har en dålig dag lägger jag en massa energi på att analysera och fundera på varför. Jag vill veta varför så jag kan lösa problemet och sluta vara nedstämd. Nu kanske du som läser tänker att det väl inte är en dålig sak? För mig är det det. För jag vet att den drivande kraften för problemlösningen är att jag är ett problem som måste fixas. Jag måste rycka upp mig, inte vara ivägen för andra och vara lycklig. Och då blir det så himla fel när jag försöker lösa problemet istället för att bara ta ett steg i taget och göra "the next right thing". 
 
För såhär är det: livet går upp och ner, likaså måendet. Vi är våra egna största kritiker och är snabba med att skjuta en andra pil på oss själva när vi nyss träffats av den första. Istället för tröst och fina ord ger vi oss själva ett djupare sår som är svårare att läka. Tänk om vi istället sa till oss själva "Okej, jag är ledsen just nu och det är helt okej. Jag vet inte varför jag är ledsen, men jag vet att det kommer gå över så småningom. Vad behöver jag just nu?", vore det inte enklare att ta sig igenom dalen då? Jag är övertygad om att det är just så. Observera att jag skrev "igenom dalen" och inte "upp ur dalen". För igenom den måste man för att verkligen komma ur den. Det går inte att trycka in allt i ett skåp och tro att det kommer försvinna, någongång kommer det blir för mycket och välla ut. 
 
Igår hade jag svårt att tänka på detta sätt, jag var så hård mot mig själv. Men jag försökte att göra sådant som jag vet att jag mår bra av. Jag bakade, tränade och tog en riktig långdusch med spakänsla. På kvällen gjorde jag ett pass restorative yoga och det var först då jag lyckades övertala mig själv om att det är okej att vara nedstämd. Så idag går jag in med ett lite lättare sinne och hoppas att dagen blir bra. Blir den inte det så är det så, och det är helt okej. 
 
Hoppas att din dag också blir bra. Om inte, kom ihåg att det är okej