Jag har blivit en crazy plant lady! Det är så avkopplande att pyssla med blommor och växter. Jag kan inte påstå att jag någonsin haft gröna fingrar, snarare tvärt om. Typ noll intresse och entusiams. Men nu, nu har jag blommat ut (hehe) och tycker det är så roligt. Tyvärr har jag inte så mycket plats hemma, så det är redan överbelamrat av växter. Men som en klok vän sa "jag har inte för mycket blommor, jag har för få hyllor". Favoriten just nu är palettblad och jag har ett gäng bebisar som jag sköter om. Jag gjorde "misstaget" att leta sticklingar på Tradera här om dagen.. Det finns hur mycket fina palettblad som helst och jag skulle kunna ruinera mig själv! Så nu går jag och längtar efter att få lägga beslag på ännu fler sticklingar. Platsbristen löser sig säkert! 
 
Utöver denna blom-hobby är jag typ besatt av att gå ute i naturen och leta efter blommor. Hittar jag en "ny" tar jag bild på den och lägger upp i en skojig (läs nördig) app. Jag känner mig lite som en tant. Men vet ni, det struntar jag i! Det är så härligt att få vara i nuet och uppleva naturen omkring mig. Riktigt mindfulness.
 
Så nu när jag bara jobbar två dagar i veckan är det bland annat blommor och växter jag pysslar med. Jag som trodde att jag skulle vara uttråkad hemma. Icke! Det är så himla skönt att ha tid för sig själv, tid för eftertanke och för att bara vara. Jag vet att jag kommer jobba 100% igen snart, och har ärligt talat tänkt att det är onödigt att skaffa mig nya hobbys när jag ändå måste ge upp dem igen. Men nu känner jag att ledigheten har gett mig tid att lägga på saker som för mig är viktiga. När det sedan är dags att jobba fullt igen är jag säker på att jag kommer låta sådant ta med utrymme i mitt liv. Och det om nåt är ju hälsosamt! 
 
Här kommer lite bilder från min nyvunna frihet! 
Kan vara de sötaste små blommor jag någonsin sett! Är tydligen "oäkta" förgätmigej, även känd som förgätmigbums. Att vissa anser att detta är ogräs är ju helt förskräckligt!
 
Ett av mina fina palettblad! Först var jag stolt över blomknopparna, men sedan läste
jag att de "stjäl" färg från bladen, så då rök dem! 
 
En glad jag ute på en av mina blom-letar-promenader! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress