I år bestämde jag mig för att påskfasta! Fastan är en kristen grej, och alla som känner mig vet att jag inte på något sätt är troende. Men jag gillar ändå konceptet och syftet med fastan, och därför bestämde jag mig för att haka på! Nu fastar jag inte på det sätt man kan tro, för jag fastar inte från mat. Det skulle aldrig komma på fråga! Nej, utan jag fastar från sociala medier! Dvs från Instagram och Facebook. Anledning? För att jag vill ge upp någonting i mitt liv för att ge mer tid/uppmärksamhet till annat viktigt i livet. 
 
Nu skulle inte jag påstå att jag har superstora problem med användning av sociala medier. Jag har tagit bort konton som triggar mig och följer bara konton som jag anser ger mig mervärde. Det är inte heller så att jag spenderar väldigt mycket tid där. Men det blir liksom alltid ett slötittande när jag känner att jag inte har något "bättre" för mig! Det funkar också som en grej när jag går och lägger mig, vaknar och när jag äter frukost. Så jag kände helt enkelt att jag ville prova vara utan och se vad det skulle leda till! Så den 26 februari tog jag bort apparna och ska vara utan dem till den 9 april. 
 
Så, vad har det resulterat i hittillls? Det första som hände var att jag hade så jäkla mycket tid över på morgonen! Okej, jag ska inte överdriva, men nu blir jag klar 15-20 min tidigare än innan. Så jag har tagit tillfället i akt och börjat med tandtråd haha! När jag äter frukost gör jag det långsammare och mer medvetet, eftersom jag inte har någonting som stör. Jag spenderar min "dötid" med Klas istället, och det är ju det bästa som finns! Min Iphone säger att jag använder den ungefär 1h mindre varje dag utan sociala medier, en hel timme!!! Förstå vad det blir på en vecka, en månad, ett år, en livstid! Typ 2 veckor på ett år, det är ju helt galet. 
 
Jag upplever att tidsbrist är ett av samtidens stora problem. Vi säger att vi önskar oss fler timmar på dygnet för att hinna med allt. Men såhär är det: det handlar om prioriteringar. Varje människa måste välja vad denne ska och vill lägga tid på. Därför tycker jag att det är en smart sak att prova fasta från någonting för att se hur mycket mer tid man får till något annat! Det behöver inte gälla sociala medier, det kan vara vad som helst annat. Kanske sluta shoppa, spegla sig, se på serier, ja vad som helst man känner för! 
 
TIll sist vill jag bara säga att jag inte på något sätt tycker att sociala medier är fel. Jag själv har vunnit mycket genom att följa kroppspositiva konton, konton som förespråkar self-love och andra personer som kämpar mot psykisk ohälsa. Och jag är ganska säker på att jag kommer återgå efter att fastan är över. Men jag kommer antagligen inte göra det fullt ut, utan kommer nog lägga in en egen begränsning. Inte för att det är fel att använda sociala medier, utan för att jag har insett fördelarna med att vara utan. Nu är det dessutom ganska lång tid kvar av fastan, så det kan ju hända att jag får fler insikter om hur det är att vara utan!
 
Till sist på riktigt vill jag dela med mig av en härlig "vår"-bild på mig och korven! Skåda även det vackra valsparet (ja jag är nörd)! 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress