Hej och välkommen fina sommar! Så länge jag kan minnas har jag inte njutit av dig så som jag gör nu. Det kan vara skönt med värme, så länge man kan klä av sig och svalka sig. Och det kan jag nu, i år! Promenerar i linne, har shorts på mig, sätter upp håret. Det är ju fantastiskt! Visst knackar ångesten på ibland, men då får jag påminna mig själv om att jag har rätt att ta plats i världen, precis som jag är. Som med allt annat varierar det från dag till dag, men nu känner jag iallafall att jag njuter av livet och LEVER. Jag har inte hunnit med något bad ännu, men det skyller jag på att det fortfarande är kallt i vattnet haha. Men i helgen, i helgen SKA jag bada! Och jag ska strosa runt på stranden i bikini och bara njuta av sanden mellan tårna, solen mot huden och av det svala vattnet. 
 
Jag har under den senaste tiden känt mig mer närvarande i nuet än vad jag någonsin varit. Och jag gillar det OCH ser fram emot det! Det gäller matlagning, målande, planterande, promenerande och allt mellan himmel och jord. Jag ser liksom fram emot att få pilla med enformiga och långdragna saker. Tidigare var det det värsta jag visste, jag var tvungen att aktivera hjärnan hela tiden. För så fort jag kopplade av kom alla hjärnspöken. Men nu är det annorlunda! Jag ser fram emot att låta hjärnan vila från alla tankar. Min medvetna närvaro är inte alls perfekt, men behöver den vara det? Ibland poppar tankar upp ändå och det är väl helt okej! Vissa dagar har man mycket i huvudet, andra dagar mindre. Och så måste det ju få vara. Den stora förändringen hos mig skulle jag säga är att mycket ältande har försvunnit. Ältande och funderande på framtida och redan passerade situationer som jag ändå inte kan göra något åt här och nu. Många självdestruktiva tankar är också borta. Att komma hit har krävt terapi, tid och framförallt tålamod. Det har tagit massor med energi, men det har varit så värt det!
 
Just för tillfället (ja det varierar emellanåt och jag har accepterat att det är så jag fungerar) är det mina palettblad, promenader och ljudböcker som får mig att koppla av. Ljudböcker är i och för sig alltid en favorit, och jag har enligt Nextory snittat 65 min per dag det senaste året. Palettblad är en ny grej jag pysslar med. De är ju så fina och det finns så många härliga sorter! Min sambo kallar det för "tantblommor" och tycker vi har på tok för många haha, men det struntar jag i, dom gör mig ju så glad! Kanske innebär det att jag är en tant, ja men då är jag väl en tant då. Det finns minst tusen värre saker att vara. Jag känner mig som ett litet barn när jag ser hur de vuxit. Jag pratar med dem och pillar på dem varje dag. Det var skitjobbigt när jag skulle ta mina första sticklingar, det gjorde ont i mammahjärtat, men nu är jag härdad! Snart har jag dock inte fysisk plats för några fler.. men som sagt, jag har inte för måga blommor, jag har för få hyllor! När jag inte mammar mina palettisar är jag ute och går. Ibland med taxen, ibland utan. Oavsett så tycker jag det är så härligt! Men vem vet, snart kanske jag tröttnar och hittar på något nytt. Och det tipset vill jag ge till dig: gör det du känner för i stunden! Släpp krav på vad du "borde" ha som hobby.
 
"Borde och måste är två as som inte är bjudna på mitt kalas"
Do what makes you happy 
 
Med dom visdomsorden sagda bjussar jag på en bild av mina senaste planterade sticklingar. Alltså kolla in färgen och formen! Klart som fan man blir glad av dessa! 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress