Vilken otroligt turbulent tid vi lever i just nu! Alla påverkas såklart olika, men jag tror det gemensamma är att oron är stor hos alla. Jag själv har blivit korttidspermitterad och jobbar endast 2 dagar i veckan. Dock behåller jag 92.5% av lönen, så jag ska egentligen inte klaga. Men det skapar såklart en ovisshet, vad händer sen? Kommer företaget fixa detta? 
 
Jag har svårigheter med att hantera min oro, så jag måste kämpa för att hantera den. Men jag tycker över lag att det går rätt bra! Den grundprincip jag avänder mig av för att lugna ner mig är att tänka att det jag inte kan påverka idag är inget jag ska oroa mig för. Det är såklart lättare sagt än gjort! Men jag har några tekniker för att förenkla tankesätter så mycket så möjligt:
 
  •  Jag ser till att tillfredställa mina grundläggande behov så gott det går. I mitt fall innebär det att jag äter ordentligt, försöker röra på mig och se till att få sömn och vila. Det är såklart inte lätt att varken äta, röra sig och sova när man är orolig. Men jag vet att "hälsa följer hälsa", så ibland krävs det att jag tex tvingar mig ut på en promenad och jag går håller hårt på mina måltids- och kvällsrutiner. Jag vet helt enkelt att jag kommer må bättre av det. Mår kroppen bra mår det själsliga bra, och vice verca, själ och kropp hör ju ihop!
 
  • Jag försöker att lägga fokus på det fina i livet! Jag njuter av solnedgången, regnet mot min kind, blommorna som slår ut och fåglarna som sjunger. Med andra ord försöker jag ta tillvara på nuet, påminna mig själv om naturens under och att jag bara har ett liv. 
 
Samma himmel, samma plats, två helt olika syner- naturens under alltså!
 
  • Det allra viktigaste: jag ser till att njuta av "självsamheten"! Jag lägger tid på mig själv, mina behov och mina intressen. Jag umgås med mig själv och uppskattar det. Igår kväll satt jag till exempel på balkongen med tända ljus, ljudbok i öronen och målade. Underbart!


    Igår planterade jag även denna älskling - mynta till sommarens drinkar och måltider!
Så om jag ska ge dig ett tips i dessa svåra tider så är det lyssna på dig själv och dina egna behov, du är viktig och du får ta plats ♥