12 september 2019

Idag glömde jag andas

Allmänt

Idag har varit en sån dag när jag knappt stannat upp och känt efter, har jag ens tagit ett djupt andetag idag? På jobbet har jag i princip eget ansvar över vad jag ska göra och när. Det är sällan någon säger åt mig "gör det här". Vilket jag tycker är extremt skönt! Det innebär att jag får planera min tid som jag vill och jobbet känns därför rätt fritt. Och utmanande! För mig är det som en fristad att få komma till jobbet. Där har jag mina fantastiska kollegor att umgås med och så får jag utlopp för min nyfikna och analytiska sida. Det finns alltid något att göra och det är ett underbart sätt att få vara i nuet på. Ibland går det dock så snabbt att jag knappt hinner uppfatta att jag är där. Det är oftast skönt, men ibland glömmer jag, som idag, bort att andas. 
 
Så när jag kom hem idag gjorde jag middag och sedan gick Klas och jag ut på en långpromenad. Eller ja, lång och lång. Det blev lite drygt 4 km, men det tog en och en halv timme eftersom taxen är extremt trög emellanåt. Och så stannade vi såklart och kastade lite boll! Och det var väldigt skönt. Frisk luft, motion och sinnesro. Vi stannade vid kyrkan också, något vi gjort flera gånger under de senaste två veckorna. Jag är inte troende och är inte ens medlem i Svenska Kyrkan, men jag tycker ändå det bringar lite ro att gå där. Dels har de en superfin park framför kyrkan och dels gillar jag att gå över kyrkogården (så länge det är ljust ute haha). 
 
Obligatorisk bollkastning utanför Sandvik Materials Technology's huvudkontor!
 
 
En ganska crappy bild på kyrkan i Sandviken, det är svårt att få med dess mäktighet!
Och så är den typ rosa vilket jag tycker är lite kul. 
 
Nu är vi hemma igen, har tänt ljus, gräver i soffan och ska ta det lugnt resten av kvällen. Och andas. 
 
Ha en bra kväll! 
Anonym

Jag upplever mitt jobb på i stortsett på samma sätt.
I perioder av kaos i livet, har jobbat varit en fristad.
Och visst är det något speciellt med heliga byggnader, spellar ingen roll för mig vilken tro de tillhör(min tro är min egen, ingen ska bestämma vad jag ska tro på eller inte).
Men atmosfären inne i en sådan byggnad är speciell.
Och arkitekturen ofta väldigt mäktig.

Svar: Vad härligt att höra att du känner så för ditt jobb! <3 Och jag håller helt med dig angående tro och kyrkor!
Nathalie Schmidt

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress