Igår var jag så himla sugen på att äta någonting salt! Vanligtvis innebär de att jag vill äta chips, göra popcorn eller pommes. Det har hänt mig flera gånger att jag varit sugen på att äta något sådant, men förbjudit mig från att göra det. En sån där onödigt effekt av att ha en ätstörning eller rent av bara bo i en diet-fixerad värld. För vad händer om man förbjuder sig att äta något man är sugen på? Jo, man blir mer sugen! Och har man då bulimi som jag så leder det rätt ofta till en hetsätningseposiod. Så hur löser jag det nu? Jo jag äter mina cravings! 
 
Men så slog en tanke mig. Om jag går runt och är sugen på tex pommes, är det verkligen pommes jag är sugen på? Eller är det något annat i själva pommesen kroppen villhöver? Så igår gjorde jag det "ultimata" testet. Jag slängde ihop en grekisk-inspirerad pastasallad med en för mig en rätt hög salthalt. Egentligen är det en maträtt jag absolut skulle vilja äta om jag inte är sugen på salt, men då skulle jag runda av den med någon sval yoghurtsås. Och kanske uteslutit en eller annan oliv. Men iallfall, här är resultatet av en otrolig god, snabblagad och enkel pastasallad: 
 
 
 
Den tog ungefär 11 minuter att göra (det är så länge jag lät pastan koka). Det som skulle skäras skar jag under koktiden. Just denna sallad är vegetarisk, men vill man ha lite mer protein i är det bara att ha i lite kyckling eller dylikt. Eller bönor om man föredrar det. 
 
Ingredienser
 
(3-4 portioner)
 
ca 250 g pasta
1 burk soltorkade tomater
1 block fetaost
en liten burk oliver
1/2 påse ruccola
4 stora coktailtomater
1 rödlök
olivolja
flingsalt
peppar
 
Och resultatet? Ja, saltsuget försvann! Och så fick inte jag så dåligt samvete av att äta detta som jag skulle ha fått av pommes. Nu tycker ju inte jag att man ska ha dåligt samvete om man äter pommes då och då, för ibland är det ju det man vill ha! Och livet bir ju lite roligare med pommes. 
Anonym

Och sen handlar livet om att få njuta ibland.
Så jag tycker definitivt att man får ge efter för suget ibland, så länge det inte leder in i något dåligt.
Såg väldigt god ut den salladen 👍

Svar: Håller helt med! Mat är så mycket mer än bränsle för kroppen, det är bränsle för själen också :)
Nathalie Schmidt

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress