Om jag var tvungen att välja en typ av pasta att leva på resten av mitt liv (varför jag nu skulle tvingas till det är oklart) så skulle jag lätt välja pasta med tomatpesto. Det är så jäkla gött och kan varieras i det oändliga. Ja nästan iallfall. Det härliga är att det smakar soltorkad tomat och går så snabbt att göra. Och så känns det rätt lyxigt! Speciellt om man kör med färsk pasta och färska kryddor. Men det går ju precis lika bra att köra torr pasta och frysta kryddor om man bara vill ha en snabblagad vardagsmiddag. Här senast gjorde jag en variant med korv och parmesan, det blev hur gott som helst!
 
 
Ingredienser (4-5 portioner)
500 g pasta
6 chorizokorvar
2,5 dl cremé fraiche
140 g tomatpesto
1 kruka basilika
Salt & peppar
Ca 50 g parmesanost
 
Koka pasta och stek samtidigt korvslantar i olja. När pastan är klar blandar du i cremé fraiche, tomatpesto, hackad basilika, salt & peppar och värm upp. Lägg i korvslantarna. Lägg upp på tallrik och riv parmesan över. Volià! Här har du en färdig middag. För mig tog det ungefär 20 min och jag hann plocka ur diskmaskinen under tiden!
 
 
Gillar att de enda recept jag lagt ut hittills innehåller fjärilsmakaroner haha. Men ärligt talat, de är goda, mysiga att titta på och jag kanske köpte 5 paket för 25 kr när det var kampanjpris på Ica. God mat behöver inte var dyr! 
 
Hoppas det smakar!
 
Anonym

Mums!

Pasta är sjukt gott, den där skall jag prova vid tillfälle.

Svar: Det gör du rätt i! :)
Nathalie Schmidt

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress