Det är ingenting nytt att jag har prestationsångest, men nu har jag det på semestern, där det är meningen att jag inte ska göra någonting. Om jag inte gör något kan jag inte göra det dåligt och då borde jag inte ha prestationsångest? Men då har jag prestationsångest över att jag inte gör något istället? Tankar som ”jag borde göra något” och ”jag borde göra mer” snurrar runt i huvudet.
 
Jag borde åka ut på ön och se mer av den, jag borde prata mer med lokalbefolkningen, jag borde sola mer, jag borde bada i havet mer, jag borde njuta mer.
 
Men VILL jag det? Nej det vill jag inte. Jag vill bara vara i nuet. Njuta av det jag har utan att känna press över att det inte är tillräckligt. Min behandlare sa till mig att byta ut alla ”måste” och ”borde” till ”vill” och ”vill inte”. Då frågade jag om det inte var lite motsägelsefullt att säga att jag ”borde sluta säga borde”?. Hon skrattade och sa ”nej, du VILL sluta säga borde”.
 
Så nu när jag ligger här i min solstol i skuggan bredvid poolen och när tankarna om vad jag borde göra kommer upp attackerar jag och säger ”jag vill ligga här”. Och så fortsätter jag med det och med att njuta precis som jag vill.
 
Och helt ärligt, vyn från min solstol är rätt jäkla grym! 
 
Mina ambitioner är att behålla detta tankesätt i min vardag också. Jag kommer aldrig komma runt det faktum att jag måste göra vissa saker, att jag har ansvar. Men jag tänker såhär, visst vill jag betala min hyra så att jag får bo kvar i mitt fina hem och slippa betalningsanmärkningar? Visst vill jag göra mitt jobb så bra jag bara kan så att jag får maximal stimulering från det? Och visst vill jag väl gå ut med hunden så att han han mår bra och är lycklig? Jag är övertygad om att detta tankesätt kommer göra nytta för mig! Kanske vill du också prova det? 
 
Nu ska jag forsätta njuta i min solstol, och jag hoppas att ni också får en njutningsfull dag! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress